Welkom op mijn blog. Ik ben Teuni Derriks, 26 jaar en woon sinds 2005 in Amsterdam. Na mijn Bachelor Informatiekunde (VU) en Master Business Informatics (UU) te hebben afgerond, werk ik sinds 1 juni 2012 bij KPMG IT Advisory. Benieuwd wat dit inhoud? Hoe ik mijn werk met mijn privé leven combineer en wat werken bij KPMG betekend? Dan zit je goed, want hier op mijn blog vertel ik over mijn dagelijkse bezigheden op mijn werk, probeer ik jullie een kijkje te geven in de keuken van KPMG en zal ik laten zien dat hard werken prima is te combineren met een leuk en druk sociaal leven. Ik wens jullie veel lees plezier en mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, neem gerust contact met me op. Nog niet uitgelezen? Lees dan ook de blogs van mijn collega's die werkzaam zijn in een ander deel van de organisatie (kijk onder "Following").

 

Welcome 2013!

Voor je het door hebt zit januari er al weer  bijna op, en zijn de meeste goede voornemens al lang en breed over boord. Ik wil het in dit blog niet hebben over mijn goede voornemens. Wel wil ik jullie een kijkje geven in het roerige maar zeker ook leuke begin van mijn nieuwe jaar.

 Mijn jaar is met een aantal nieuwe dingen begonnen. Net voor de jaarwisseling heb ik de sleutel van mijn nieuwe huis gekregen. In mijn vrije tijd heb ik een groot deel van januari dus besteed aan de inrichting hiervan, het bezoeken van keukenboeren, tegelgroothandelaren, badkamer specialisten, doe-het-zelf-zaken, en woonwaren huizen. Maar ook zakelijk is er het één en ander op de schop gegaan. Per 1 januari zit ik namelijk in een ander team binnen ITA MC. ITA MC kent 3 clusters, te weten: Technology Advisory, ERP/BI en CIO Advisory. Ik ben overgegaan van Technology Advisory naar CIO Advisory. Mijn nieuwe afdeling sluit beter aan bij mijn interesse, de manier waarop ik de brug tussen organisaties en IT wil slaan en de richting waar ik de komende jaren binnen KPMG naar toe wil. Behalve dat mijn interne werkzaamheden en opdrachten veranderen (wat echter niet van de één op de andere dag gebeurd), brengt zo’n overplaatsing nog een aantal veranderingen met zich mee. Zo heb ik namelijk sinds 2 januari weer heel veel handjes mogen schudden en is de fysieke locatie van mijn Flex-plek veranderd. Nou vraag je je waarschijnlijk af wat het hele idee van een flex-plekken is als je toch een vaste plek hebt? Een logische vraag, met een logisch antwoord. De flex-plekken op ons kantoor in Amstelveen zijn namelijk wel een beetje ‘ingericht’, om zo te zorgen dat je toch zoveel mogelijk zit bij de collega’s waar je ook mee werkt, zodat je hoort en weet wat er op dagelijkse basis binnen jouw team speelt.

Zowel zakelijk als privé is januari voor mij dus begonnen met een nieuwe start. Naast mijn nieuwe team, heb ik mij in januari bezig gehouden met kennis deling binnen ITA. Bij KPMG proberen we namelijk kennis zoveel mogelijk te bundelen in teams en hokjes, om zo zoveel mogelijk structuur aan te  brengen. Echter is kennis niet zo makkelijk te structureren als het nu klinkt. En daarom hebben we met ITA MC twee keer per jaar een event om de kennis die we hebben en mooie opdrachten die we gedaan hebben, met elkaar te delen om zo de klant zo goed mogelijk te kunnen en blijven helpen. Dit jaar hadden een paar collega’s en ik de eer om invulling te geven aan de winter editie van dit event, de zogenaamde winterschool. Een hele dag vol presentaties, (gast)sprekers, workshops en als afsluiter een diner, feest en overnachting. Het heeft me verbaast hoeveel tijd hier in gaat zitten, maar het was super leuk en leerzaam om te doen. Vooral van het inhoudelijk invullen van de dag heb ik veel geleerd. De dag stond in het teken van één van de pilaren van onze strategie.” Open & Extended communities”. Gedurende de dag waren er dan ook verschillende innovatieve bedrijven aanwezig, die vertelde over hoe zij op een innovatieve manier hun klanten helpen en hoe zij een samenwerking met KPMG zien. Tevens was er een Venture Capitalist aanwezig die vertelde over hoe hij investeert in kleine start-ups en zo honderden bedrijfjes groot heeft weten te maken. Iedereen was erg enthousiast over de dag welke die we feestelijk hebben afgesloten met een heerlijk diner en een leuk feest.

En voor je het weet is het einde van de maand alweer in zicht. Januari was voor mij in ieder geval een leuk begin van het nieuwe jaar, ik heb er weer zin in! 

  1. kpmg-starters reblogged this from teuniderriks
  2. teuniderriks posted this