Welkom op mijn blog. Ik ben Teuni Derriks, 26 jaar en woon sinds 2005 in Amsterdam. Na mijn Bachelor Informatiekunde (VU) en Master Business Informatics (UU) te hebben afgerond, werk ik sinds 1 juni 2012 bij KPMG IT Advisory. Benieuwd wat dit inhoud? Hoe ik mijn werk met mijn privé leven combineer en wat werken bij KPMG betekend? Dan zit je goed, want hier op mijn blog vertel ik over mijn dagelijkse bezigheden op mijn werk, probeer ik jullie een kijkje te geven in de keuken van KPMG en zal ik laten zien dat hard werken prima is te combineren met een leuk en druk sociaal leven. Ik wens jullie veel lees plezier en mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, neem gerust contact met me op. Nog niet uitgelezen? Lees dan ook de blogs van mijn collega's die werkzaam zijn in een ander deel van de organisatie (kijk onder "Following").

 

Met het oog op de toekomst

20-12-2012

Nee dit is niet de datum van vandaag, niet de dag waarop de wereld vergaat,  niet zomaar een mooie datum, maar de dag dat er weer een ITA Meet & Greet op het programma staat.

Toen Lotje Bruin (recruiter voor ITA), mij vroeg om hierbij aanwezig te zijn, schoot mijn gedachte meteen terug naar mijn eerste kennismaking met KPMG. Dat is namelijk precies 2 jaar geleden op deze ITA Meet & Greet. Een mooi moment om in mijn blog eens terug te blikken op mijn kennismaking met KPMG.

Ruim twee jaar geleden begon ik de zoektocht naar een bedrijf waar ik mijn master onderzoek kon uitvoeren. Mijn voorkeur ging uit naar een consultancy firm, aangezien ik daar ook graag mijn carrière wilde beginnen. Grote, kleine, technische en wat minder technische bedrijven passeerde de revu. Met allemaal hun eigen ‘voors’ en ‘tegens’. Op de valreep tipte iemand me de ITA Meet & Greet. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat KPMG een IT advies tak had, en nog een grote ook! Gedurende de dag sprak ik een flink aantal KPMG’ers die mij allemaal op hun eigen manier vertelde over hoe het er bij KPMG aan toe gaat. Wat mij meteen opviel was dat iedereen zijn persoonlijke verhaal vertelde, maar er eigenlijk geen verschil zat tussen de verhalen van de junioren  en die van de senioren. Hiërarchie is er wel in de organisatie structuur, maar amper merkbaar op de werkvloer vertelde de junioren mij en dit maakte dan ook dat ik me hier goed op mijn gemak voelde gedurende de dag. Omdat ik nog een aantal inhoudelijk vragen had heeft Lotje me een week later kennis laten maken met iemand die in mijn interesse gebied werkzaam was. Hierna was ik helemaal verkocht en niet veel later startte ik de sollicitatie procedure. Na een aantal tests en gesprekken kreeg ik het goede nieuws dat ik per 1 mei als scriptant voor KPMG IT Advisory aan de slag mocht!

9 maanden lang, heb ik met veel plezier bij KPMG rond gelopen. Mijn onderzoek heb ik in overeenstemming tussen mijn scriptie begeleider van KPMG en mijn begeleider van de universiteit vorm gegeven. Op deze manier wilde ik ervoor zorgen dat mijn onderzoek voor zowel de praktische- als academisch wereld een waardevol onderzoek  zou worden. Tijdens mijn onderzoek heeft KPMG mij alle kennis, experts en connecties die ik nodig had, aangeboden om mijn onderzoek zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Ik kijk terug op een erg leerzame periode en een geweldige kans om op een vrijblijvende manier het bedrijfsleven en het bedrijf waar je voorkeur naar uit gaat, te leren kennen. Bij mij pakte het dubbel positief uit, want naast dat ik bij KPMG mijn onderzoek succesvol af heb kunnen ronden, heeft ze me na afloop deze periode ook nog eens een baan aangeboden op de afdeling waar ik mijn scriptie schreef. De prettige samenwerking was dus wederzijds!

Nu, dus zo’n 2 jaar later, heb ik nog altijd geen moment spijt gehad van de keus die ik na de ITA Meet & Greet gemaakt heb en loop ik nog steeds met heel veel plezier hier rond, maar dus niet meer als stagiaire, maar als volwaardig werknemer J Dus ben je je aan het oriënteren voor/op zoek naar een scriptie plek of een baan in de consultancy en heb je affiniteit met IT? Meldt je dan nog snel aan door een mail (inclusief je CV) te sturen naar bruin.lotje@kpmg.nl en kom de 20e luisteren en praten met nog veel meer enthousiaste KPMG’ers*!

  1. kpmg-starters reblogged this from teuniderriks
  2. teuniderriks posted this