Welkom op mijn blog. Ik ben Teuni Derriks, 26 jaar en woon sinds 2005 in Amsterdam. Na mijn Bachelor Informatiekunde (VU) en Master Business Informatics (UU) te hebben afgerond, werk ik sinds 1 juni 2012 bij KPMG IT Advisory. Benieuwd wat dit inhoud? Hoe ik mijn werk met mijn privé leven combineer en wat werken bij KPMG betekend? Dan zit je goed, want hier op mijn blog vertel ik over mijn dagelijkse bezigheden op mijn werk, probeer ik jullie een kijkje te geven in de keuken van KPMG en zal ik laten zien dat hard werken prima is te combineren met een leuk en druk sociaal leven. Ik wens jullie veel lees plezier en mochten jullie vragen of opmerkingen hebben, neem gerust contact met me op. Nog niet uitgelezen? Lees dan ook de blogs van mijn collega's die werkzaam zijn in een ander deel van de organisatie (kijk onder "Following").

 

Hard werken, net werken, leuk:Werken!

Daar zit ik dan met de figuurlijk pen in mn hand, om vol enthousiasme mijn eerste blog te schrijven. Meteen volgt de vraag “waarover?” Dit is niet het moment dat je je zorgen hoeft te gaan maken dat ik niets heb om over te schrijven, het probleem is dat ik niet kan kiezen waar ik iets over ga schrijven. Wil ik het hebben over mijn eerste maanden bij KPMG? of over mijn plannen en ambities voor komend jaar of mijn eerste grote klus? Of juist iets niet werk gerelateerd zoals The Race Of The Classics (ROTC). Ik heb gekozen voor het laatste.

image

The Race Of The Classics is een zeil race die twee keer per jaar gehouden wordt. In het voorjaar voor studenten en in het najaar voor Young Professionals. Een vloot van zo’n 25 boten varen, afhankelijk van de wind, naar Engeland en terug en strijden tijdens deze tocht om de titel.

Vrijdag 1 juni was mijn eerste echte werkdag bij KPMG en tevens de laatste dag om je aan te melden voor de ROTC for Young Professionals. Op een zeilboot de Noordzee oversteken? Daar MOET ik bijzijn dacht ik, dus op de valreep meldde ik me aan.

Weinig bekende namen in de mail lijst. Audit, Advisory en Meijburg, elk onderdeel van de organisatie was goed vertegenwoordigd, tijd voor de eerste kennismaking met elkaar dus! Er volgde een paar informatieve bijeenkomsten en gezellige borrels en na vele mooie (en minder mooie) verhalen van voorgaande jaren stonden we natuurlijk allemaal te popelen om aan boord te gaan. Op 10 oktober 2012 was het zo ver en mochten we aan boot van de Morgenster. Na een korte rondleiding op de boot (50m2 is snel bezichtigd) konden we meteen door naar het openingsfeest in Rotterdam. ’s Nachts, terug op de boot, was de toon voor de week meteen gezet, want de eerste tosti’s en gebakken eieren waren een feit. Woensdag ochtend kregen we te horen dat de wind gunstig stond om naar Ipswich (Engeland) te varen! HOE VET! We voeren woensdag de hele nacht door en wisten onze concurrerende boten goed bij te blijven of zelfs in te halen. De ambitieuze mentaliteit die bij KPMG merkbaar is, beperkt zich duidelijk niet tot de werkvloer . Zodra we voet aan wal deden was het tijd om de veilig aankomst te vieren in de haven van Ipswich. Na een mooi feest met zo’n 600 Young professionals, stond voor vrijdag de terug tocht alweer op het programma om vervolgens zaterdag in IJmuiden aan te komen en te vieren dat we de oversteek gehaald hadden.

Wat een ervaring om midden op zee met een heldere hemel vol sterren een prachtige boot als de Morgenster te bevaren. Zeker een die ik niet snel zal vergeten. Zondag vond de intocht in Amsterdam plaats. In volle glorie voeren de 25 boten de haven van Amsterdam binnen. Het was een fantastische tocht waarin heel veel tosti’s, eieren, pannenkoeken, liedjes, muziekinstrumenten, spelletjes, warme chocolademelk, biertjes, koffie en grappen passeerde de revue.. Zowel het zeilen als de mooie tijd met alle collega’s op de boot is iets wat ik nooit had willen missen. KPMG biedt natuurlijk een professionele en leerzame werkomgeving maar ervaringen, uitstapjes, en kennismakingen met andere (Young) professionals (zowel binnen als buiten KPMG) in de vorm van de ROTC zijn natuurlijk een welkome maar ook zeker, leerzame bijkomstigheid. Want vergis je echter niet, op de boot was het hard werken en speelde samenwerking en verantwoordelijkheid nemen een belangrijke rol! Een perfect voorbeeld van het feit dat hard werken zeker leuk kan zijn!

Hou deze site en mijn twitter in de gaten: Volgende keer een inhoudelijk verhaal.

image

  1. kpmg-starters reblogged this from teuniderriks
  2. teuniderriks posted this